ilustrační obrázek

Kraj děkuje zdravotníkům, dobrovolníkům a praktikům za úspěšný průběh očkování

12.5.2021 15:30
Volné vstupy do svých kulturních zařízení jako výraz poděkování – kraj je poskytne za dosavadní úspěšný průběh plošného očkování na jihu Moravy.

Chce tak poděkovat zdravotníkům a dobrovolníkům z velkokapacitních očkovacích center a stejně tak praktickým lékařům a jejich sestrám. Celkem takto rozdá na 2000 poukazů. 

„Už 30 procent lidí v našem kraji dostalo alespoň první dávku. Chceme poděkovat zdravotníkům v očkovacích centrech, ale i praktikům a jejich sestrám, kteří se do očkování zapojili. A symbolicky se mohou v očkovacích centrech připojit i ti, kteří vakcínu dostanou,“ říká hejtman Jan Grolich.

Způsob, jak poděkovat, nabízí kraj také návštěvníkům velkokapacitních očkovacích center. Proto v těchto dnech do celkem osmi uvedených zařízení distribuuje děkovné tabule. Vzkazy zdravotníkům a dobrovolníkům budou na ně moct připojit v Blansku, Vyškově, Kyjově, Hodoníně, Znojmě, Břeclavi, Hustopečích a v očkovacím centru v areálu brněnského výstaviště.

Minulý týden vyočkovalo centrum na brněnském výstavišti svoji 100 000. dávku vakcíny, a například ve Znojmě pak naočkovali dvacet tisíc vakcín. Podle hejtmana je za dosavadními čísly také ochota Jihomoravanů nechat se očkovat. „Všichni už chceme mít klid a jediná cesta, jak toho docílit, je očkování,“ konstatuje hejtman Grolich.

Začátkem příštího týdne odstartuje Jihomoravský kraj propagační kampaň, která má podpořit zájem o očkování. Podle výpočtů kraje by každý obyvatel starší 15 let, pokud bude mít zájem, měl mít možnost nechat se naočkovat nejpozději do konce července. Do konce srpna pak kraj ve své strategii počítá s tím, že bude takto naočkovaných 70 procent jihomoravské populace stejné věkové kategorie (15+).

foto - poděkování za práci na plošném očkování, hejtman Grolich 01
foto - poděkování za práci na plošném očkování, hejtman Grolich 02
foto - poděkování za práci na plošném očkování, hejtman Grolich 04
foto - poděkování za práci na plošném očkování, hejtman Grolich 05
foto - poděkování za práci na plošném očkování, hejtman Grolich 06
foto - poděkování za práci na plošném očkování, hejtman Grolich 07
foto - poděkování za práci na plošném očkování, náměstek hejtmana Lukl 09
foto - poděkování za práci na plošném očkování, náměstek hejtmana Zámečník 08
foto -  poděkování za práci na plošném očkování 09
foto - poděkování za práci na plošném očkování, náměstek hejtmana Dubec 09.jpg
foto - Známka, poděkování za práci na plošném očkování  01 (2).jpg