ilustrační obrázek

SPŠ Purkyňova má nového ředitele

12.5.2021 14:00
Docent Aleš Ruda byl uveden do funkce ředitele brněnské střední školy.

Ve středu 12. května 2021 byl docent Aleš Ruda oficiálně uveden do pozice ředitele Střední průmyslové školy Brno, Purkyňova. Členům pedagogického sboru i dalším zaměstnancům jej přišel představit osobně náměstek hejtmana Jiří Nantl. Ceremoniál doprovázelo předání jmenovacího dekretu určeného pro ředitele škol zřizovaných krajem. 

„Chtěl bych poděkovat zřizovateli školy za projevenou podporu a důvěru. Mou prioritou bude provést školu dynamicky se rozvíjející digitální érou a využít stávajícího potenciálu školy k posílení spolupráce jak s vědeckotechnickou komunitou, tak se zaměstnavateli našich budoucích absolventů. Samozřejmostí bude podpora stávajících oborů vzdělávání a úprava obsahu vzdělávání s ohledem na požadavky trhu práce,“ řekl nový ředitel Aleš Ruda.

„Dvě třetiny středoškoláků navštěvují střední odborné školy. Význam těchto vzdělávacích institucí je obrovský, a proto je důležité, aby v jejich čele stáli kompetentní a odhodlaní ředitelé. Pan docent Ruda vzešel jako vítěz náročné soutěže a přichází z místa ředitele střední školy v jiném kraji. Bude posilou nejen pro Střední průmyslovou školu Purkyňova, ale pro celý tým ředitelů jihomoravského středního školství,“ okomentoval uvedení Jiří Nantl – náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast vzdělávání a chytrého regionu.

Rada JMK jmenovala doc. RNDr. Aleše Rudu, PhD. ředitelem Střední průmyslové školy Brno, Purkyňova, příspěvková organizace na svém zasedání dne 24. března 2021. Vycházela tak z rozhodnutí konkurzní komise, která docenta Rudu označila za nejvhodnějšího kandidáta z celkových 6 uchazečů.
 

foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 01
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 02.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 03.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 04.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 05.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 06.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 07.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 08.jpg
foto - jmenování nového ředitele  SPŠ Brno Purkyňova 09.jpg