ilustrační obrázek

Přihlašujte své produkty do Regionální potraviny JMK 2021

12.5.2021 5:00
Až do 7. června 2021 mohou regionální výrobci přihlašovat potravinářské nebo zemědělské výrobky do 12. ročníku soutěže o značku Regionální potravina Jihomoravského kraje a 16. ročníku soutěže o značky ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021 a Chuť jižní Moravy 2021.

Až do 7. června 2021 mohou regionální výrobci přihlašovat potravinářské nebo zemědělské výrobky do 12. ročníku soutěže o značku Regionální potravina Jihomoravského kraje a 16. ročníku soutěže o značky ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021 a Chuť jižní Moravy 2021.

Cílem soutěží je podpořit malé a střední firmy v regionech, které mají maximálně 250 zaměstnanců, a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli.

U oceněných výrobků má spotřebitel jistotu, že jde o kvalitní domácí produkt, čerstvý a chutný. Tato originální známka kvality má ve svém důsledku podpořit místní producenty a pomoci jim s propagací. U výrobků se posuzuje inovativnost, senzorické vlastnosti, použité materiály, suroviny, způsoby výroby, design výrobku a další okolnosti, například vliv výrobku na zdraví spotřebitele nebo dostupnost výrobku na trhu. Produkt zároveň musí být vyrobený v konkrétním regionu, tj. v Jihomoravském kraji, což je základní podmínka soutěže. Podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu.

Hodnocení krajského kola soutěže je naplánováno na polovinu června. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěží se uskuteční na Jihomoravských krajských dožínkách v Kyjově 29. 8. 2021.

Avízo o soutěži zde 

Termíny a informace pro výrobce zde

Metodika Regionální potraviny roku 2021 zde

Zásady ZLATÉ Chuti Moravy zde

Změnový formulář zde

Souhlas se zveřejněním údajů zde

Náborové oslovení zde