ilustrační obrázek

Stavba Domova pro seniory v Hustopečích pokračuje včas

11.5.2021 15:00
Proběhl (11.05.2021) kontrolní den stavby Domova pro seniory v Hustopečích za přítomnosti radního pro investice Vladimíra Šmerdy.

„Domov pro seniory v Hustopečích je významná investiční akce Jihomoravského kraje, který ji realizuje v těsné blízkosti hustopečské nemocnice a polikliniky. Stavba je architektonicky navržena a budována jako malokapacitní objekt. Začala se realizovat v říjnu 2020 a sloužit klientům by měla od druhého pololetí roku 2022. Zatím vše vypadá, že termíny stihneme,“ prohlásil při kontrolním dni Vladimír Šmerda – radní Jihomoravského kraje pro investice, infrastrukturu a majetek.

Orientace jednotlivých pokojů je na východ a na západ. Vstup do objektu je ze severní strany od Hybešovy ulice. Třípatrový objekt je podsklepený a bude mít vlastní, plnohodnotný gastro-provoz.  Celková budovaná kapacita lůžek činí 52. K dispozici budou mít uživatelé 19 dvoulůžkových pokojů a 14 jednolůžkových. 

Projekt je spolufinancován z dotačního programu „Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb“ vyhlášeného Ministerstvem práce a sociálních věcí a byl rovněž zařazen do financování z úvěru poskytnutého Evropskou Investiční Bankou.
 

foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 01
foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 02.jpg
foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 03.jpg
foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 04.jpg
foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 05.jpg
foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 06.jpg
foto-Stavba domova pro seniory v Hustopečích 03