ilustrační obrázek

Hejtman předal záchranářům dva nové speciály

19.2.2021 12:30
Dva nové speciální vozy v celkové hodnotě téměř 8 milionů korun obdrželi v pátek 19. února 2021 pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje.

Klíče od nových speciálů převzali symbolicky z rukou hejtmana Jana Grolicha.

Velkokapacitní vozidlo Mercedes-Benz Atego za 5,96 milionu korun (s DPH) je určeno například k zásahům u dopravních nehod, kdy dojde ke zranění většího počtu lidí. Umožňuje jak jejich ošetření, tak převoz - vůz je vybaven kyslíkovou terapií až pro 12 pacientů zároveň. Speciální vůz Mercedes-Benz Vito pořízený za 1,9milionu korun (s DPH) je pak určen pro převoz orgánů a transplantačního týmu. „Jsou investice, u kterých víte, že mají smysl. Díky nejmodernější technice dokáží naši zdravotníci zachránit životy tam, kde by to ještě před lety nebylo možné,“ říká k modernizaci vozového parku jihomoravské záchranky hejtman Jan Grolich.

„Modernizace vybavení Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje je jednou z priorit kraje. V letošním roce obdržíme nová sanitní vozidla, která jsme pořídili v závěru loňského roku, a připravujeme žádost o dotaci na dalších 15 sanitek,“ dodal radní pro zdravotnictví Jiří Kasala.

Podrobná tisková zpráva ZZS JMK ZDE (docx)