ilustrační obrázek

Videokonference jihomoravského hejtmana se županem Trnavského samosprávného kraje

15.12.2020 19:00
O možnostech další spolupráce obou regionů jednal v úterý 15. prosince 2020 jihomoravský hejtman Jan Grolich se županem Trnavského samosprávného kraje Jozefem Viskupičem.

S ohledem na přetrvávající špatnou epidemiologickou situaci v obou státech využili představitelé sousedních regionů online prostor a seznamovací jednání se uskutečnilo prostřednictvím videokonference.

Trnavský samosprávný kraj patří mezi ty zahraniční partnery Jihomoravského kraje, se kterými má navázánu nejužší spolupráci. Dohoda o partnerství a vzájemné spolupráci mezi Trnavským krajem a Jihomoravským krajem byla podepsána v roce 2006. Oba regiony spojují nejen časté prezentace na veletrzích cestovního ruchu na obou stranách hranice, ale především společné projekty. Za vyvrcholení současné spolupráce lze považovat společnou realizaci lávky, která spojuje Mikulčice a Kopčany. Ocelová lávka dlouhá 143 metrů byla otevřena na podzim roku 2019. Tento projekt je součástí dlouhodobé snahy Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje vytvořit česko-slovenský přeshraniční Archeopark Mikulčice-Kopčany.