ilustrační obrázek

V Kyjově a Strážnici otestovali dvě stovky učitelů na koronavirus

24.11.2020 12:00
Před návratem žáků prvního stupně a 9. tříd základních škol a středoškolských maturantů nechal v úterý 24. listopadu Jihomoravský kraj otestovat na koronavirus učitele a vychovatele ze školní družiny v Kyjově a Strážnici.

V obou městech projevilo zájem o dobrovolné testování antigenními testy celkem asi dvě stě pedagogů. V případě, že bude testovaný pozitivní, musí se dostavit na odběrové místo, kde probíhá testování PCR metodou, která je citlivější, aby se případná přítomnost viru potvrdila.

„Podařilo se nám sehnat na tuto akci 200 antigenních testů, abychom mohli otestovat učitele na dobrovolné bázi. V Kyjově a Strážnici je velká koncentrace škol i počet žáků, dojíždí tam z okolních obcí, takže dosah učitelů i studentů je docela velký. Za týden provedeme kontrolní testování. Pokud by se objevilo více nakažených učitelů, bude na ředitelích a hygienicích, jaký určí další postup," uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jiří Kasala.

Testy prokázaly nákazu u dvou zaměstnanců škol, kteří se přišli nechat otestovat. Jeden je z Kyjova, druhý ze Strážnice.

koronavirus.covid.testováníZnámka00
kovid.testování.učiteléKyjov02.JPG
kovid.testování.učiteléKyjov03.JPG
kovid.testování.učiteléKyjov01.JPG
kovid.testování.učiteléKyjov04.JPG
kovid.testování.učiteléKyjov06.JPG
kovid.testování.učiteléKyjovZnámka01.JPG