ilustrační obrázek

Hejtman Šimek předal medaile záchranářům za jejich práci během jarní koronavirové epidemie

24.9.2020 10:00
V prostorách výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje v brněnských Bohunicích ocenil ve čtvrtek 24. září 2020 hejtman Bohumil Šimek medailí Jihomoravského kraje záchranáře za jejich práci během jarní vlny koronaviru.

„Záchranáři byli vystaveni zvýšenému riziku nákazy v první linii při pandemii koronaviru COVID-19. Vážím si jejich nezištné rizikové služby a příkladného přístupu v tomto nelehkém období,“ uvedl hejtman Šimek, z jehož rukou převzali ocenění medaile. „Kdybych měl vyznamenat všechny, kteří si to za pomoc a nasazení v době koronavirové pandemie zaslouží, musely by být medailí tisíce. Obdrželi je ale lidé, kteří zároveň zastupují stovky svých spolupracovníků – záchranářů,“ dodal Šimek.
Hejtman Bohumil Šimek ocení také práci dalších složek Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje. Medaile obdrží policisté i hasiči.

„Původně se měli všichni hrdinové našich záchranných složek sejít společně v budově krajského úřadu. Vzhledem ke zhoršující se koronavirové situaci a omezení shromažďování lidí v uzavřených prostorech jsme však museli přistoupit k oddělenému setkání, kdy navštívím každou složku zvlášť,“ doplnil hejtman Šimek.