ilustrační obrázek

Pohořelická škola získala nové moderní třídy

28.8.2020 0:00
Moderní čtyřpodlažní objekt, který obsahuje také 11 nových učeben s patřičným výukovým vybavením, má nyní k dispozici Základní škola v Pohořelicích.

S novým prostředím pro školáky v Pohořelicích se v pátek seznámil hejtman Bohumil Šimek spolu se svým náměstkem Petrem Hýblerem.

Objekt přístavby vznikl ve dvoře současné základní školy a je funkčně propojen se stávající budovou školy. V přístavbě se nachází 11 nových učeben, které budou využívat žáci od 4. ročníku základní školy. V přízemí objektu jsou situovány šatny a zázemí pro školníka. Součástí stavby byly také venkovní úpravy a zpevněné plochy, jednalo se zejména o plochu nádvoří, chodníků a odpočinkové plochy v areálu školy. Díky vybudování nových učeben a multimediální posluchárny (pro 70 osob) dojde k navýšení kapacity základní školy o 250 žáků (současná kapacita školy je 700 žáků). Nově vybudované třídy jsou vybaveny moderními výukovými prostředky pro zajištění kvalitní výuky žáků základní školy. Nová přístavba přišla na 104 milionů korun (včetně DPH) a o její financování se přibližně napůl podělilo město a dotace Ministerstva financí.