ilustrační obrázek

Místní výrobci se utkali o tituly nejlepších regionálních potravin

16.7.2020 13:00
Na 170 výrobků od 46 regionálních producentů se ve čtvrtek 16. července 2020 utkalo o ocenění ZLATÁ Chuť jižní Moravy a Regionální potravina Jihomoravského kraje.

Mezi porotci zasedl také náměstek hejtmana Petr Hýbler. ZLATÁ Chuť jižní Moravy má letos již svůj 15. ročník, soutěž Regionální potravina Jihomoravského kraje organizovaná Ministerstvem zemědělství se koná již pojedenácté. Cílem soutěží je podpora malého a středního podnikání v regionech a zároveň snaha pomoci spotřebitelům v orientaci při vyhledávání kvalitních regionálních potravin s dohledatelným producentem – výrobcem. Záměrem je přesvědčit spotřebitele, že u potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost a původ. Zúčastnit se mohou jen výrobky z daného regionu, hlavní surovina musí být stoprocentně tuzemského původu. Soutěžit mohou firmy do 250 zaměstnanců. Vítězné pochutiny a jejich výrobci budou slavnostně vyhlášeny a oceněny v rámci tradičních Jihomoravských dožínek, které letos hostí Hodonín (30. srpna 2020).

Regionální agrární komora Jihomoravského kraje vyhlašuje a organizuje tyto soutěže v Jihomoravském kraji ve spolupráci s partnery - Ministerstvem zemědělství ČR a Státním zemědělským intervenčním fondem, Jihomoravským krajem, Mendelovou univerzitou v Brně, Veterinární a farmaceutickou univerzitou Brno, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Státní veterinární správou, Agrární komorou ČR, Potravinářskou komorou ČR nebo Krajským informačním střediskem pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj zná nominované na ocenění Regionální potravina - podrobná tisková zpráva ZDE (pdf)

Více informací najdete na www.regionalnipotravina.cz .