ilustrační obrázek

Jihomoravský kraj poděkoval online koncertem

1.7.2020 21:30
Jihomoravský kraj uspořádal ve středu 1. července 2020 ve VIDA! science centru v Brně zábavné odpoledne s koncertem nazvaným „Pomáhat není věda“.

Akce byla oficiálním startem projektu Chytré prázdniny a zároveň symbolickým poděkováním všem, kdo v době koronavirové na jižní Moravě pracovali ve ztížených podmínkách nebo nezištně a obětavě pomáhali.

Science centrum VIDA! bylo k dispozici pozvaným hostům z řad zdravotníků, hygieniků, záchranářů a pečovatelů, policistů a hasičů, kteří byli v uplynulých měsících takzvaně v první linii. Pozvaným hostům a jejich dětem byly k dispozici všechny expozice, doprovodný program s překvapením v podobě desetimetrové makety planety Země a živého koncertu třicetičlenného orchestru Moravia Brass Band. S ohledem na to, že kapacita VIDA! byla omezená na počet cca 800 hostů, koncert se živě přenášel na youtube a na frekvencích Českého rozhlasu Brno.

„Poděkování Jihomoravského kraje má několik rovin. Jednak jsme schválili nákup voucherů do brněnských divadel. Obdarujeme jimi naše zdravotníky, záchranáře, pečovatele, hasiče, policisty a hygieniky a zároveň tím podpoříme tyto kulturní instituce. A dnes jsme pozvali do VIDA! science centra ty, kdo byli nejvíce zatíženi v těch náročných uplynulých měsících. Všichni, kdo si naše poděkování bezesporu zaslouží, se ale na tuto akci nevešli, a proto jsme se rozhodli přenášet koncert živě tak, aby si ho mohlo užít co nejvíce lidí na jižní Moravě,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Spolupořadateli celé akce byla VIDA! science centrum, Hvězdárna Brno a Český rozhlas Brno, Visualove a Moravia Brass Band.

foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 00
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 01.jpg
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 03.jpg
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 05.jpg
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 06.jpg
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 07.jpg
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 08.jpg
foto - koncert Pomáhat není žádná věda, VIDA scince centrum Brno, Jihomoravský kraj 09.jpg