ilustrační obrázek

Nové prostory pro seniory v domově v Sokolnicích

24.6.2020 12:00
Pět moderních, samostatných ložnic pro deset klientů, nové společenské prostory a kvalitní sociální zázemí mají od nynějška (středa 24. června 2020) k dispozici obyvatelé Domova pro seniory Sokolnice.

Oficiálního otevření přebudovaných hospodářských prostor objektu hájenky-stodoly v areálu domova, ze kterých úpravami vznikly prostory pobytové, se za zřizovatele, kterým je Jihomoravský kraj, zúčastnil náměstek hejtmana Marek Šlapal.

V současnosti má Domov pro seniory v Sokolnicích kapacitu 120 míst, z toho je 21 míst na oddělení pro seniory a 99 pro klienty na oddělení se zvláštním režimem. Nové moderní prostory v pobytové části objektu Stodola umožní vedení domova odstranit dvě šestilůžkové ložnice v zámecké budově. Jak upřesnil náměstek Šlapal, celková částka za rekonstrukci objektu dosáhla 14 milionů korun a byla hrazena z rozpočtu Jihomoravského kraje.

Domov pro seniory Sokolnice je zařízením poskytujícím celoroční ubytování a péči svým uživatelům. Zařízení se nachází v areálu zámku, který je spolu se zámeckým parkem zapsán v seznamu kulturních památek.

foto - Sokolnice nové prostory pro seniory, náměstek Šlapal 01
foto - Sokolnice nové prostory pro seniory, náměstek Šlapal 02.JPG
foto - Sokolnice nové prostory pro seniory, náměstek Šlapal 03.JPG
foto - Sokolnice nové prostory pro seniory, náměstek Šlapal 05.JPG