Domov pro seniory Hustopeče - výstavba

Název projektu Domov pro seniory Hustopeče – výstavba
Registrační číslo projektu 013D313006402
Příjemce podpory Jihomoravský kraj
Řídící orgán Ministerstvo práce a sociálních věcí
Program Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb 013 310

Realizace akce „Domov pro seniory Hustopeče výstavba“ byla spolufinancována z prostředků Ministerstva práce a sociálních věcí v rámci programu Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb 013 310.

Demografický vývoj klade velké požadavky na sociální služby pro seniory, proto bylo nezbytné podniknout kroky, které připravily síť sociálních služeb na rostoucí počet osob starších 80 let.

Cílem projektu bylo nezbytně posílit schopnost a kapacitu sítě pobytových sociálních služeb v péči o osoby se stařeckými demencemi i seniorům se specifickými potřebami. Ve městě Hustopeče, kde pobytové služby nejsou dostupné, byl pociťován velký nedostatek lůžek v pobytových zařízeních. Realizací projektu bylo vytvořeno celkem 52 lůžek pro osoby s těžkou a úplnou závislostí na péči.

Předmětem projektu byla novostavba čtyřpodlažního objektu na pozemku ve vlastnictví Jihomoravského kraje v blízkosti areálu nemocnice v Hustopečích. Domov pro seniory poskytuje pobytovou sociální službu se zvláštním režimem s celkovou kapacitou 52 uživatelů. Uživatelé jsou ubytováni na jedno a dvoulůžkových pokojích s vlastním hygienickým zázemím. Součástí domova, a tedy i poskytovaných služeb, je vlastní stravovací provoz a prádelna.

Celkové náklady projektu: 132 200 000 Kč
Podpora celkem: 61 414 601 Kč