ilustrační obrázek

Klienti Domova Betlém v Kloboukách u Brna získali nové zázemí

19.6.2020 15:00
Nový domov a důstojné moderní zázemí mají od nynějška k dispozici klienti Domova Betlém v Kloboukách u Brna.

Slavnostního otevření budovy Nového domova Betlém, která se nachází v areálu stávajícího, se v pátek 19. června 2020 za Jihomoravský Kraj zúčastnil náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Nový objekt bude sloužit 12 dospělým lidem s těžkým postižením a další dvě lůžka umožní poskytovat odlehčovací služby lidem se zdravotním postižením. Projekt s celkovými náklady dosahující 57 milionů korun z největší části (42 milionů) pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Jihomoravský kraj poskytl dotaci na samotné vybavení domova. Obyvatelé budou žít ve dvou domácnostech po 6 členech, a tak se více podpoří rodinný charakter poskytovaných služeb. Klienti domova mají díky novému objektu nejen možnost žít v moderním prostředí a v důstojných podmínkách, ale domov samotný bude moci navýšit samotnou kapacitu domova i odlehčovacích služeb.

Domov Betlém v Kloboukách u Brna provozuje Diakonie Českobratrské církve evangelické. Podrobnosti o projektu nového domova naleznou zájemci na www.novybetlem.eu .

foto Nový Betlém, bydlení pro tělesně postižené, Klobouky u Brna 01
foto Nový Betlém, bydlení pro tělesně postižené, Klobouky u Brna 02.jpg
foto Nový Betlém, bydlení pro tělesně postižené, Klobouky u Brna 03.jpg
foto Nový Betlém, bydlení pro tělesně postižené, Klobouky u Brna 05.jpg