ilustrační obrázek

Nejlepší webové stránky mají letos Hodonín a Pustiměř, v kategorii elektronických služeb dominovaly Šlapanice

19.6.2020 12:00
Jihomoravský kraj v pátek 19. června 2020 vyhlásil výsledky krajského kola soutěže o nejlepší weby měst a obcí Zlatý erb 2020. Soutěž se konala už podvaadvacáté.

Odborná porota posoudila všechny letošní účastníky a vybrala vítěze jednotlivých kategorií. Nejvíce bodů získaly město Hodonín a obec Pustiměř. V kategorii elektronických služeb zvítězily Šlapanice. Diplomy a ceny předal soutěžícím při slavnostním ceremoniálu Radomír Pavlíček, předseda Výboru pro regionální rozvoj Jihomoravského kraje.

V Jihomoravském kraji soutěžilo 31 projektů, nejvíce jich bylo přihlášeno v kategorii města. „Ceny udělujeme ve třech kategoriích. Porotě se nejvíce líbil web Hodonína a Pustiměře. Nejlepší elektronickou službu mají Šlapanice. Tato soutěž má již dlouholetou tradici a úroveň webů měst a obcí díky ní stále roste, dokonce i malé obce jsou schopny udělat krásné a nápadité aplikace. Autoři internetových prezentací navíc získají zpětnou vazbu, díky níž se mohou dál zlepšovat a nabízet občanům ještě kvalitnější služby,“ sdělil Radomír Pavlíček,

Soutěže se letos opět účastní všech 14 krajů České republiky, vítězové celostátního kola budou vyhlášeni na konferenci ISSS, která se bude konat v náhradním termínu ve dnech 18. – 19. 10. 2020 v Hradci Králové. Do celostátního kola postupují vítězové jednotlivých kategorií.

Pořadí soutěžících:


Města:
1. Hodonín                      http://www.hodonin.eu
2. Boskovice                  http://www.boskovice.cz
3. Vyškov                        https://www.vyskov-mesto.cz

Obce:
1. Pustiměř                       http://www.pustimer.eu  
2. Brno-Komín                https://www.brno-komin.cz/
3. Maloměřice Obřany http://www.malomerice.cz   

Elektronické služby:
1. Šlapanice                      https://projekty.slapanice.cz
2. Skrchov                        https://skrchov.gis4u.cz/
3. Brno                              https://brnourbangrid.cz/