eHealth v Jihomoravském kraji

Název projektu eHealth v Jihomoravském kraji
Registrační číslo projektu CZ.06.3.05/0.0/0.0/16_034/0005923
Příjemce podpory Jihomoravský kraj
Operační program Integrovaný regionální operační program
Řídící orgán Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Projekt byl realizován v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, prioritní osy 3 - Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí, výzvy č. 26 eGovernment I.

Předmětem projektu bylo vybudování nového eHealth systému pro výměnu zdravotnické dokumentace na území Jihomoravského kraje. Systém slouží pro zajištění efektivní výměny zdravotních dat a zdravotnické dokumentace mezi zdravotnickými zařízeními poskytujícími přednemocniční nebo akutní lůžkovou péči na území Jihomoravského kraje a pro zvýšení efektivity poskytování zdravotní péče na tomto území. Došlo k vybudování základní informační infrastruktury pro agendu zdravotnictví a proběhla dodávka nezbytné HW a SW infrastruktury pro potřebné informační systémy.

Hlavním cílem projektu bylo zajištění výměny a sdílení informací o zdravotní péči mezi všemi relevantními zdravotnickými zařízeními na území Jihomoravského kraje v souladu s legislativou a z toho plynoucí přínosy pro cílové skupiny - např. snížení nákladů, zvýšení efektivity a kvality poskytnuté péče, snížení rizika negativních dopadů na životy a zdraví pacientů a následků akutních stavů. Dále dochází k zajištění co nejrychlejšího předání zdravotnických informací zdravotnickými zařízeními o zdravotním stavu pacienta vezeného Zdravotnickou záchrannou službou Jihomoravského kraje a tím zajištění přípravy na efektivní a kvalitní poskytnutí akutní péče tomuto pacientovi - snížení rizika negativních dopadů na životy a zdraví pacientů a následků akutních stavů.

Realizace projektu byla ukončena v 09/2020. Celkové výdaje projektu činily 10 552 000 Kč. Dotace byla proplacena ve výši 7 582 000 Kč.