ilustrační obrázek

Do Jihomoravského kraje dorazila další dodávka respirátorů a ochranných roušek

22.3.2020 21:00
Dnes (22. března 2020) ve večerních hodinách dorazila do Jihomoravského kraje další dodávka ochranných osobních prostředků (OOP) z centrální distribuce.

Celkem se jedná o 65 tisíc kusů respirátorů FFP2 a 322 tisíc ochranných roušek.

Stejně jako při první várce respirátorů budou i tyto ochranné prostředky rozděleny dle nastaveného algoritmu do jednotlivých zdravotnických zařízení v kraji a dále na obce s rozšířenou působností, které je podle připravených seznamů rozdělí zdravotnickým odbornostem v regionu. Rozdělení OOP bude probíhat dnes večer a zítra během dne budou Hasičským záchranným sborem JMK rozvezeny na místa určení. Zdravotnické ambulance budou opět kontaktovány pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností a vyzváni k vyzvednutí OOP.

„S ohledem na to, že v této dodávce je celkově vyšší počet ochranných prostředků, část z nich poputuje tentokrát i do sociálních služeb. Děkuji všem, kdo o tomto víkendu pracovali na tom, aby se ochranné pomůcky dostaly do potřebných míst. A prosím zároveň všechny o trpělivost a solidaritu,“ komentoval hejtman Bohumil Šimek.