ilustrační obrázek

Reakce Jihomoravského kraje na aktuální opatření vyhlášená Ministerstvem zdravotnictví

10.3.2020 16:30
Přinášíme reakci JMK na aktuální události v souvislosti s COVID -19:

„Na základě dnešních výstupů z bezpečnostní rady státu a zveřejněných mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví předal Jihomoravský kraj tyto informace všem obcím v Jihomoravském kraji, a to prostřednictvím e-mailů a datových schránek. Byly informovány všechny krajem zřizované příspěvkové organizace a dále byla tato opatření Ministerstva zdravotnictví zveřejněna na webové stránce Jihomoravského kraje. Náměstek pro dopravu Roman Hanák byl také v této souvislosti pověřen komunikací s koordinátorem integrované dopravy o adekvátních omezeních ve veřejné dopravě. A aktuálně se Jihomoravský kraj zabývá organizační přípravou centrální distribuce OOP, která bude řízena Ministerstvem zdravotnictví směrem do jednotlivých krajů. V současnosti tedy sumarizujeme potřeby jednotlivých zdravotnických zařízení, organizačně připravujeme jejich převzetí a skladování,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

V souvislosti s nařízením Ministerstva zdravotnictví ČR spočívajícím v uzavření všech základních, středních a vysokých škol v České republice kvůli prevenci šíření koronaviru, bude s platností od čtvrtka 12.3.2020 do odvolání provoz na všech regionálních linkách IDS JMK veden podle jízdních řádů, které platily o jarních prázdninách. Omezení se tak týká prakticky pouze posilových školních spojů. Opatření se netýká linek 1 až 99 ve městě Brně.

Další jednání Bezpečnostní rady JMK je naplánováno na čtvrtek 12. 3. 2020 v 9:00. Pokud nastane změna, budeme o ní informovat.