ilustrační obrázek

V Brně vzniklo unikátní výukové centrum pro kybernetickou bezpečnost

4.3.2020 16:00
Nové centrum excelence, které středoškolskou výuku v oblasti kybernetické bezpečnosti, informačních a komunikačních technologií, významně posunuje do 21. století, mají od nynějška k dispozici žáci a pedagogové Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno v Čichnově ulici.

Jedná se o první školu nejen v kraji, ale v celé republice, která disponuje podobným centrem. Unikátní Junior centrum excelence pro kybernetickou bezpečnost za více než 51 milionů korun zde ve středu 4. března 2020 spolu s vedením školy a krajskou radní Janou Pejchalovou oficiálně otevřel hejtman Bohumil Šimek.

Na vybudování centra přispěl kraj částkou 15,8 milionu korun, zbytek dodal Integrovaný regionální operační program (IROP). „Z evropských peněz a za spolufinancování kraje zde vznikl projekt, který v rámci středoškolského vzdělávání přináší naprosto jedinečné výukové prostředí pro informační a kybernetickou bezpečnost. Tedy pro oblasti, které jsou v posledním období skloňovány téměř každodenně,“ konstatoval hejtman Bohumil Šimek.

Junior centrum excelence pro kybernetickou bezpečnost, informační a komunikační technologie, je unikátním řešením v rámci celé České republiky. Centrum umožní praktickou přípravu žáků v oboru kybernetická bezpečnost a zajistí tak absolventy, kteří jsou velice žádáni na trhu práce. Současně dojde ke zvýšení kvality vzdělávání v dalších technických oborech školy. Vzdálený přístup a sdílení informací prostřednictvím videokonferenčních hovorů navíc umožní využívat výstupy projektu dalším středním školám.

Více o aktivitách krajem zřizované školy zájemci naleznou zde www.cichnovabrno.cz .

foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 01.jpg
foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 02.jpg
foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 03.jpg
foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 04.jpg
foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 05.jpg
foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 06.jpg
foto - JMK_otevření kybernetického centra_Čichnova_Brno_hejtman Šimek 07.jpg