ilustrační obrázek

Hejtman ocenil mistry řemesel

28.2.2020 11:00
Na brněnském výstavišti se v pátek 28. února 2020 sešli mistři svého řemesla. Ocenění v celostátních soutěžích zde převzali nejprve ti nejlepší v soutěžích odborných dovedností klempíř, pokrývač, tesař, kominík a čalouník, aby následně byli vyhlášeni vítězové soutěže Učeň instalatér 2020.

Ocenění jim předal hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek. „Jihomoravský kraj otázce školství a učňovských oborů zvlášť věnuje mimořádnou pozornost. Jako zřizovatelé středních škol a učilišť cítíme zodpovědnost nejen za jejich kvalitu, ale i za potřebnou spolupráci s budoucími zaměstnavateli jejich absolventů. Velmi dobře víme, že dostatek kvalifikovaných řemeslníků je nezbytný pro správný chod našeho hospodářství. Blahopřeji dnešním vítězům a věřím, že budou tou nejlepší inspirací pro rodiče a školáky při výběru jejich budoucích zaměstnání,“ uvedl k významu dovednostních soutěží hejtman Bohumil Šimek.

Vyhlášení výsledků a soutěžní disciplíny se uskutečnily v rámci každoročních stavebních veletrhů v Brně. Organizace soutěží se jako každoročně ujaly školy zřizované Jihomoravským krajem – Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy a Střední škola polytechnická Brno, Jílová.

foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 01
foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 02.jpg
foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 03.jpg
foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 04.jpg
foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 06.jpg
foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 07.jpg
foto - soutěže odborných dovedností, výstaviště, hejtman 08.jpg