ilustrační obrázek

Zastupitelé odsouhlasili humanitární pomoc čínským regionům

27.2.2020 12:00
Zastupitelé Jihomoravského kraje na svém dnešním (čtvrtek 27. února 2020) jednání schválili pomoc partnerským regionům ve formě věcného daru v celkové hodnotě přibližně jednoho milionu korun.

Konkrétně se jedná o čínské provincie Guangdong, Hainan a Hebei, se kterými má Jihomoravský kraj navázánu přátelskou spolupráci. Z této finanční pomoci kraje bude pořízen zdravotnický materiál, především respirátory nebo ochranné oděvy, v souvislosti s epidemií koronaviru Covid-2019 v Číně.

„Jsem rád, že se Jihomoravský kraj připojil k iniciativě dalších našich krajů a můžeme našim partnerským regionům v Číně tímto způsobem pomoci. Jedná se společné aktivity Asociace krajů ČR, Ministerstva zahraničí a prezidentské kanceláře. První letadlo s humanitární pomocí již bylo vypraveno a chystá se naplnění druhého,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek. Jihomoravský kraj pošle zdravotnickou pomoc spolu s dalšími regiony (Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina či Karlovarský kraj), které rozhodly o zafinancování materiální pomoci. Do Čínské lidové republiky poputuje charitativní náklad vládním speciálem.

JMK_zastupitelstvo_únor_2020_01
JMK_zastupitelstvo_únor_2020_04.jpg
JMK_zastupitelstvo_únor_2020_05.jpg
JMK_zastupitelstvo_únor_2020_06.jpg
JMK_zastupitelstvo_únor_2020_07.jpg