ilustrační obrázek

Delegace města Kragujevac na jižní Moravě

16.12.2019 14:00
Spolupráce v oblasti regionálního rozvoje byla v pondělí 16. prosince 2019 hlavní tematikou jednání náměstka hejtmana Jana Vituly s delegací srbského města Kragujevac.

Zástupci metropole regionu Šumadija - radní Minja Obradovic, Zoran Djorovic, ředitel Business Innovation Center a Nenad Popovic, ředitel REDASP (Regionální agentura pro hospodářský rozvoj okresů Šumadija a Pomoravlje) - nejdříve navštívili Jihomoravské inovační centrum a Fablab. Odpoledne poté jednali s náměstkem hejtmana Janem Vitulou a ředitelem Regionální rozvojové agentury Jihomoravského kraje Vladimírem Gašparem o možnostech spolupráce v oblasti přípravy regionální inovační strategie pro město Kragujevac a region Šumadije. Náměstek Vitula nabídnul pomoc Jihomoravského kraje formou zprostředkování mentora, který by se podílel na přípravě strategie. Obě strany se shodli na konkrétním časovém rámci, a to na první polovině příštího roku.
Jde tak o další konkrétní spolupráci Jihomoravského kraje a Šumadijským okruhem ve středním Srbsku, která se datuje od roku 2003.